Allt på en gång

Vi får börja med att ursäkta för den mycket dåliga uppdateringen av bloggen. Det beror på två orsaker; dels att det varit så oerhört intensivt att vi faktiskt inte hunnit blogga. Dels på grund av att vi inte för tillfället har något internet hemma. Och där jag försökt ladda upp detta sedan i måndags har det strulat med bilduppladdningen. Men nu verkar allt fungera!

En HEL del har hänt sedan sist... Förra helgen var det ju långhelg, vilket innebar jobb mellan 8 och 24 torsdag-lördag. Vi spacklade, målade, slipade, packade... Och så på lördag tog vi ut Mia och David för att få hjälp att tömma hela den gamla delen. Efter ett antal timmars slit så var hela det gamla huset överbärt till det nya, och hela det gamla köket utrivet! Förra torsdagen flyttade vi formellt över till det nya huset också. Sovrummet är i ordning, liksom toaletten. Men vi har inget kök, tv, telefon eller internet för tillfället och det står grejer överallt...

Den här veckan har byggarna gjort comeback efter 1,5 veckas väntan på att vi skulle få en del jobb inne klart. Nu har de slagit ner alla innerväggar i det gamla huset och satt upp de nya fönstren. Det blir grymt fint och oerhört ljust i den gamla delen kan jag lova! Bilder på det kommer senare... 

Bygget närmar sig i alla fall sitt slut, åtminstone för byggarnas del som nog har ca 1-1,5 vecka kvar att jobba bara. De ska nu slänga ut golvskivor i den gamla delen, golvvärme ska läggas, ett par innerväggar ska upp, den gamla utgången ska täppas igen, och trappan ska upp. Trappan har vi förresten haft en del strul med... Vi beställde den i februari, men har inte fått den ännu. Nu har vi blivit lovade att få den i mitten av nästa vecka, så vi får hoppas på det!

I tisdags hämtade vi alla vitvaror, och imorgon kommer köket. Det rör på sig!

My name is Lundblad... Roy Lundblad. (ursäkta att bilden inte går att vrida...)

Vår härliga blandare, Love Me från Svedbergs. I juni blir det två sådana blandare, men vi har fått fel handfat så vi får bara plats med en i väntan på det dubbla handfatet!

Såhär ser det gamla huset ut efter tömningen. Ska så fort vi kan ladda upp en bild på hur det ser ut efter rivning av väggar...

Liza rattade hjullastaren!

...och rev loss köksluckor så det stod härliga till!

David gick loss med kofoten i köket!




Ha en skön dag!

/ Mattias


Slutfinish i de första rummen

Igår försökte vi montera ihop vår säng, det var lättare sagt än gjort, å det slutade med att det var tvungen att borras fler hål, så då gav vi upp. Och NEJ, jag hade inte monterat ihop den fel, de hade bara inte borrat hål för en så bred säng, men däremot för alla andra bredder. Ska be Mattias ta kort ikväll så ni får se.

Här kommer i alla fall lite bilder på slutruschen i vissa av rummen.

Jag sågar till en golvlist till sovrummet.


Smygarna är på plats vid fönstret.


Badrummet.


Å så vår riktigt häftiga (och otroligt billiga) duschblandare.


Ha det bra!
Kram Liza

Leveransbekymmer

Man ska ALDRIG säga att saker å ting flyter på ganska bra, för då slutar de göra det! Å precis så är det nu.

I fredags när jag kom hem hade pappa börjat lägga ett golv i det som ska bli mitt pysselrum :D Ett valnötsgolv, å han reflekterade över att det var väldigt smala skivor, men jag trodde bara att han blivit åderförkalkad eftersom han lagt ett likadant golv i deras torp, så jag tänkte inte så mycket mer på det. När han har börjat lägga ut 4 skivor stöter han på problem och behöver rådfråga mig, och när jag kommer in genom dörren så står jag bara och gapar och ser att golvet är FEL! Det är inte det golvet vi har beställt! Shit, vad irriterande det var. Men tack vare vår (Ulles och min) kära fd brödplockare Mattias Björkdahl på Perssons fick vi ut det nya på lördag morgon och det gamla gick tillbaka i retur.

Så igår när vi skulle bära upp badrummet, som förövrigt har börjat kopplas in idag, och ska plocka ur handfatet ur kartongen så ser vi att det är FEL! På förpackningen, som vi givetvis dubbelkollade när vi fick varorna, så står det "Centre/Double" vilket jag tolkar som att det ska finnas uttag för dubbla blandare, som var tanken då! Så i morse fick jag ringa å skälla lite på de. Rörmokaren är här NU, så lite extrajobb blir det ju med att inte ha rätt grejer. Vi beställde våra badrumsgrejer genom bygghemma.se, men det skulle levereras från HAFA direkt, och jag kan inte direkt påstå att vi är så jättenöjda. Som vi skrivit tidigare gjorde vi ju beställningen i januari och lade en leveransvecka längre fram, den flyttade VI tre veckor första gången, sen flyttade HAFA den själva TRE hela gånger... Supertrist när man bara vill ha sina varor, och så nu det här med badrumsmöbeln då. :(

Idag har vi i alla fall fått igång lite el i det nya huset, och ikväll ska vi sätta ihop sängen och flytta över lite grejer, ska bli skönt att tömma huset lite, det är oerhört rörigt här nu...

Ha en fortsatt trevlig måndag!
Kram Liza

Ojojoj

Nu händer det så mycket så vi hinner inte ens uppdatera er bloggläsare. Så trist, men just nu så gör vi väldigt mycket själva, så vi kör några korta lagom tolvtimmarspass per dag.

Vi har börjat spackla och slipa  och måla. Det sistnämnda kom min kära svägerska hit och gjorde igår, så skönt när saker bara görs utan att man behöver lägga tid på det. Så nu är klädkammaren och sovrummet grundmålat. 
Själv spacklade jag och slipade, och sen började jag faktiskt till och med att montera ihop kommoden till badrummet.

Byggarna är inte här den här veckan, då mycket ligger på oss att bli klara. Till helgen ska vi flytta över alla grejer från det gamla huset så att byggarna kan börja riva väggen mellan husen i nästa vecka.

Pappa spacklar


Mattias slipar


Jag monterar ihop kommoden. Bilden vittnar även om att jag har slipat lite eller hur?


Den enda hantverkare som är här just nu är kakelsättaren, som nu går på tvättstugan.
Golvet i tvättstugan just nu.


Ha en skön onsdag!
Kram Liza

Morgonblogg

En liten uppdatering såhär på morgonkvisten! Byggarna har tagit en liten timeout, och befinner sig nu istället nere i Norsesund och jobbar. På onsdag i nästa vecka kommer de tillbaka. Badrummet uppe är nu färdigkaklat, det återstår bara att foga mellan kakelplattorna. Kaklaren har samtidigt gett sig i kast med att börja förbereda för kakling i tvättstugan.

Det har också skett en del leveranser i veckan! I tisdags hämtade Liza vårt köksbord, i onsdags kom alla våra resterande badrumsgrejer (några veckor försenat, men ändå...) och igår kom det tre pallar med allt vårt golv. Vitvarorna och sängen har också kommit, men finns hos leverantörerna i Göteborg. Vi har även varit och pratat om räcken för trappan och balkongen i veckan, och kollat på lite uterumsmöbler.

Spacklingen pågår för övrigt för fulla muggar, och Liza gjorde en riktig heldag igår där flera rum blev färdigspacklade på ovanvåningen! Så nu återstår bara att slipa, måla och lägga golv vilket troligen kan ske redan i helgen i några rum! Riktigt skoj.

Taket är nu på plats i uterummet.


Kaklat och klart i badrummet!


Alla våra badrumssaker (dusch, tvättställ, handukstork, blandare, etc) rymdes på en enda pall!


Nu har vi också börjat packa ner våra grejer i gamla huset, så att vi snart kan börja flytta över dem till det nya. Först då kan byggarna ge sig i kast med att riva väggarna i det gamla huset.



Ha en skön dag!

/ Mattias

Lång arbetshelg

Långhelg = extra lång arbetshelg. Så vi struntade i demonstrationer och allt vad det heter, och passade istället på att måla och snickra för fulla muggar! En hel del hann bli gjort, bland annat spikade Roy upp en hel del lock och den ena gaveln blev till hälften färdigmålad. Nu väntar en ny arbetsvecka för byggarna och kaklaren, och denna vecka ska sannolikt våra försenade badrumsgrejer dyka upp. Mycket att se fram emot alltså!

Den ena gaveln blev till övre delen färdigmålad!


Vi hann även med att klä in och måla en stor del av uterummet.


Flaggning i Oryd med gästrummet/bastun/förrådet/garaget i bakgrunden!



Och så får vi ju inte glömma - AHK är i SM-final!
Så på lördag byter vi målarpenslarna och snickarbyxorna mot Globen.


/ Mattias


RSS 2.0