Vilken höjdare!

Som ni vet, så räckte inte den ställningen som vi satt upp hittills så speciellt långt. Så för tredje lördagen i rad var det nu dags för att sätta upp byggställning... Men det blev jobbigare denna gång, eftersom vi nu började bygga på höjden ordentligt. Ställningen ska upp totalt 6 meter i luften, så det var lite svajigt här och var. Efter att ha fyllt en kärra med ställning i Gongstorp igen, så åkte vi till huset och började bygga. Liza trotsade sin rädsla och hjälpte Roy på ställningen 3 meter upp i luften, medan jag sprang fram och tillbaka och hämtade ställning från kärran.

Det blev ännu jobbigare när trallen skulle upp, de väger rätt mycket per styck... Liza och Roy fixade dock det med, men när trallen skulle upp på cirka 5 meters höjd blev det svettigt. Så vi ringde in Lizas äldsta bror, Jan, som kom med sin fina Lamborghini-traktor och kärra med kran, vilken kunde lyfta de tunga trallen direkt upp på ställningen. Gissa hur jobbigt det hade varit att göra det för hand!!

Nu är i alla fall ställningen och trallen på plats, så nu kan byggarna fortsätta sin stomresning på måndag (även om de kanske kommer göra en del justeringar i ställningen igen...)

Imorgon ska vi åka till Husknuten i Göteborg å springa runt i husen för att titta på golv. Det är svårt att välja golv har vi märkt...

Lite bilder från dagen:


Kärran fullastad med ställning och trall.



Liza och Roy tog hand om höjdarbetet.



Mycket ställning blir det!



Tre pallar med inhyrd trall skulle lyftas upp. Och de väger rätt mycket per styck....


...så Jan bidrog med ovärderlig hjälp!



Jan styrde sin Lamborghini med säker hand...



...och lyfte trallen sex meter upp i luften.


Jans döttrar Thyra och Alice såg till så att pappa skötte sig. Alice tyckte vårat hus "nog blir riktigt fint", medan Thyra mest såg fram emot "mer yta att dansa på".




/ Mattias

Äntligen stomresning

Idag har stommen kommit. Halv åtta levererades det hit ut. Och sedan var det bara för byggarna att sätta fart. Och jag tycker faktiskt att de har kommit riktigt långt.
Materialet kom i färdigkapade längder från Perssons byggcentrum, så det är som ett plockepinn som man bara sätter ihop. Det är första gången Jocke och Patrik jobbar med det på det här sättet, och det ska bli jättekul att se vad de kommer tycka om det. Dagens kommentar var "Fortsätter det såhär bra så är det inte sista gången vi använder oss av det här."






Patrik ser bekymrad ut, men han tyckte faktiskt att det var en väldigt bra dag annars.


Så här långt har de kommit idag! Det är jätteroligt, för nu ser man ju faktiskt konturerna och storleken på huset på ett annat sätt än bara genom en platta på golvet.


Stommen fästs i betongen så att den inte välter. (Det har vi ju redan vart med om, så det vore skönt att slippa)


Så nu har vi lite arbete framför oss i helgen med att hämta mer byggställning, lägga upp trall som levererades hit nu i eftermiddags, och att städa upp runt omkring.
Så ha en trevlig helg så ska vi ut och jobba!

Kram Liza och Mattias

Morgonkaffe

När jag gjorde mig i ordning imorse för att åka till jobbet, så kom våra byggare Patrik och Jocke som passade på att ta en kopp kaffe innan ljuset kom utanför. De ska idag på förmiddagen "justera" byggställningen som vi satt upp en aning, eller som de sa "det var bra gjort för att inte vara gjort av proffs, men det är inte riktigt som vi vill ha det". :-) Så dom får möblera om som dom vill, huvudsaken är att de kan jobba på ställningen! Visar sig också att vi behöver ungefär LIKA mycket ställning till som vi redan skrapat ihop. Till det måste vi hyra trall, vilket bara det kostar 1 krona + moms per trall och dag...och vi kommer behöva minst 50 trall (förmodligen många fler...), så ni förstår att pengarna tickar!

Nu är vi (nästan) husägare, vi fick ett köpekontrakt igår men ska åka till banken för att underteckna det bara.

Imorgon (fredag) kommer så äntligen stommen!! Det ska bli spännande, för då börjar det hända saker på riktigt! På måndag drar så byggarna igång på allvar, så sedan har vi ca 3 månaders snickeritid framför oss. Nice!

Vi lovar återkomma med bilder så fort stommen är levererad...

/ M

Det räckte inte nu heller...

Förra lördagen började vi ju som bekant sätta upp byggställning med ställning som vi lyckats låna. Men det räckte inte långt, bara runt uterummet i princip. Men vi lyckades få tag på mer byggställning, och åkte därför i lördags och hämtade en hel kärra full med ställning. Efter dryga timmen av uppsättning, så kunde vi på nytt konstatera att det inte skulle räcka till. Vi behöver ännu mer! Cirka 80 meter byggställning går åt, om våra beräkningar stämmer, så nu måste vi åka och hämta mer ställning på lördag. Men tack vare att vi lyckats låna ihop byggställning så sparar vi i runda slängar 25 000 kronor, vilket gör det mödan värt.

I övrigt väntar vi på att snickrarna ska börja jobba, vilket sker på måndag nästa vecka (2/2) då arbetet med att resa stommen inleds! Det ska bli väldigt spännande. Då börjar det hända saker på allvar... Innan dess ska vi även skriva över det befintliga huset på oss (vi hyr det idag), så då blir vi husägare på riktigt! Och nu när det är lite lugnare ska vi även försöka hinna med att titta lite mer på golv, fundera över kök, och lite sånt.

Idag är det förresten precis 30 dagar sedan vi startade denna blogg. Och hittills har vi haft över 300 besökare, vilket är mycket mer än vi räknat med!
Den som vill kan gå in på vibyggerhus.se och rösta på vår blogg, och givetvis ger ni den högsta betyg ;-)


Lastning av byggställning i Gongstorp.




Så här ser det ut när en stor del av byggställningen satts upp.





/ Mattias

Äntligen pengar

Idag har vi varit på banken och fixat med lånet. Egentligen var det redan klart innan, men så gick våran bankman på lite förlängd pappaledighet, så vi fick börja om från början lite grann. Men det var inga problem alls. Så nu är det bara att ut och handla nästan ;)

Ursäkta att vi inte uppdaterar så mycket, men stomresningen beställdes i förrgår, så de börjar inte resa den förrns nästa eller nästnästa vecka. Så just nu står det lite stiltje. Då passar jag på att fixa en massa tråkiga grejer. Jag håller nämligen på å försöker få i ordning på alla papper. Har vart å köpt pärmar och grejer idag. Kommunen kräver nämligen att man ska ha alla manualer och beskrivningar, i en pärm, på ett och samma ställe. Så då är det väl bäst att lyda. Har haft mina i en tidskriftssamlare hittills, tyckte det var så praktiskt när vissa manualer kan vara hundra sidor tjocka, men nu var det tydligen väldigt viktigt att de satt i en pärm just. Ja ja... dessa instutitioner.

Ha det bra därute!

Kram Liza

Nu är det beställt!

Igår la vi så till slut ordern på badrumsgrejerna (nästan alla). Tror det kommer bli jättebra!! Förutom nedanstående, så beställde vi även Hafa Kioto (dubbel) som vi pratade om tidigare, och Hafa Mizu som det fanns bild på tidigare här i bloggen. Leverans blir det vecka 14!

Allt är beställt från bygghemma.se


Hafa Tokyo blir det som blandare därnere



Duschset till övervåningen, Hafa Zeta





Hafa Igloo Limited Edition blir det som dusch på övervåningen


Duschblandaren Hafa Stick



Lampa till toaletten nere, även den från Hafa

Hafa Bione blir vårt badkar, som även det hamnar på övervåningen




/ Liza och Mattias

Unna sig lyx

Jag var ute och surfade lite på bygghemma när jag kollade på badrumsgrejerna vi beställde, och då hittade jag den här. Jag var bara tvungen att dela med mig av den med er.

"Flow S148

Kombinerad steamer och bubbelbadkar - all vardagslyx i ett! Utöver standardutrustning ingår ett komplett utrustat bubbelbadkar med rygg- och fotmassage, pneumatisk styrning, steglös luftinblandning och säkerhetsfunktioner."







Visst är den cool? Med ett badkar i botten. Och det bästa är priset:

47 496.- Faktiskt prissänkt 2500.- just nu. Precis vad vi tänkte prioritera ;)


Idag har vi även ringt och bråkat med Finnatorps om fönsterbeställningarna TVÅ gånger... Känner mig inte nåt jobbig längre faktiskt! Men nu hoppas jag att allt stämmer! Håll tummarna!

Ha en trevlig kväll!
Kram Liza

Vi höll ställningarna!

När Liza åkte till jobbet, så kom istället Roy och Lizas bror Ove hit för att "hålla ställningarna" (ursäkta ordvitsen). En ihoplånad byggställning från Oves svärfar skulle nämligen sättas upp, men först behövdes lite markarbeten göras. När det väl var gjort så var byggställningen uppsatt på ett par timmar. Men tyvärr var ställningen alldeles för kort, så den räckte bara runt uterummet och en bit efter långsidan. Så nu får vi leta upp ännu mer byggställning, men det ska nog gå bra.

Det är kort och gott vad som hänt idag i -3,5 grad och isande vindar som skär rakt igenom kroppen... Nu blir det ett uppehåll i det stora arbetet på ca 2 veckor innan stomresningen börjar. Den som väntar på något gott...! Däremot är det inte sagt att bygget stannar upp helt, det finns alltid något att göra!

Det var allt för nu. Tack Ove för hjälpen!


Roy och Ove ser till att byggställningen hamnar på rätt plats.



Här är en del av ställningen på plats.



Ove får en alldeles egen bild i bloggen. Början på en ny karriär kanske? ;-)



/ M


Det är bra med ett extra par ögon!

När jag kom hem från jobbet idag så stod Åkerman och mätte på baksidan av huset för fullt. Tydligen var något galet med måtten som de räknat för stommen... Men han fick ordning på allting, och i nästa vecka har tid bokats så vi får vår stomme och takstolar utsågade i Bergstena!

Jag och Åkerman pratade en stund om det ena och det andra, tills vi började prata lite om hur vi ska göra om vår befintliga toalett (som han själv sa "man kan inte ens tro att det finns plats för en toalett på det lilla utrymme där den är idag"). Toaletten idag är nämligen minimal... Först tänkte vi låta bli att göra om den, sen kom vi på att det är bra med en lite fräschare och större gästtoalett. Dessutom krävde bygglovshandläggaren en utbyggnad för att få bygglovet godkänt. Så Liza och jag har haft en idé om hur vi ska bygga ut den, men Åkerman kläckte nu en ännu smartare idé. Kort och gott kan man säga att toaletten blir ungefär lika stor som vi tänkt oss, men vi flyttar en annan vägg än vi tänkt oss från början. Det gör att vi får in ett extra fönster där flygeln ska stå och en ännu mer öppen planlösning i den gamla husdelen! Nu ska jag bara sälja in idén till Liza också ;-)

Det är alltid bra med ett par extra ögon som kan ge idéer som vi själva aldrig tänkt på...

/ Mattias

Stormen har lagt sig

Lugnet har anlänt till Villa Backlund. Om bara för en liten, liten stund. Pappa har redan varit här och hämtat gjutningsredskapen för att köra de tillbaks till stan, och han kommer snart tillbaka för att fylla upp grus runt grunden för att få upp byggställningen, som förhoppningsvis sätts upp på lördag.

Jag hade ju såklart inte heller gjort riktigt rätt i fönsterbeställningarna, inte tänkt på att dörrarna skulle hänga åt olika håll och så... Så idag har jag fått krypa till korset och ringt Finnatorps och gjort mina ändringar. Verkade som tur var inte vara några större problem. Jobbigt med så mycket ångest innan och sen går det så lätt när det väl är gjort!

Men såhär ser det iaf ut just nu på Villa Backlund (det ser nästan ut som att det har snöat.)



Ha en fortsatt bra dag!
Kram Liza

Plattan är putsad

Vid 15-tiden hade plattan satt sig såpass att vi kunde börja putsa den. Så Jocke kom ut och gick runt med en helikopter på den för att på den riktigt jämn och fin.



Jag har även beställt fönster och dörrar, men gud vad nervös man blir att man gjort något fel när man står för det själv... Får hoppas att det funkar iaf, får väl försöka få tag i Jocke i morrn och dubbelkolla.

Sov gott!
Kram Liza och Mattias

Bottenplattan är gjuten

Äntligen! Efter många långa dagar, då grejerna ändå blivit klara precis i tid (nästan lite för sent), så är då plattan äntligen på plats. Pappa, bror Jan, Åkerman och Åkermans kollega Patrik var med och hjälpte till, och det var tur! För vad mycket arbete det var. Betongen kom från Kilanda, och det var en jätteduktig kille som hette Björn som hjälpte oss att lägga ut det. Det blev kanon! Så nu är det bara skurning och glättning kvar, vilket blir gjort i kväll med en helikopter. Mer om det får ni läsa senare...

Nu följer en MASSA bilder... ni vet, en bild säger mer än tusen ord.

För er som undrade vad najjning var igår, så visar här brorsan hur man gör. Man sätter fast armeringjärn med ståltrådar... (Han hatade det lika mycket som jag)


All armering är ute och allt är klart för gjutning. Även rören är plastade för att inte bli allt för nersmutsade.


Mattias skolkar lite från jobbet för att hinna se på en stund


Här anländer betongbilen


Och han börjar veckla ut sin lilla kran


Som blir gigantisk efter ett tag


Till och med Skanska var med och hjälpte till (Jan jobbar på Skanska)


Här sprutas betongen ut med pump som förts dit med kranen

Patrik tar bort luft som bildas under betongen med en vibrator


Och Joakim plattar till det med en sloda


Jan springer och kollar så att höjden blir perfekt...


...och Roy är hjälpreda


Här jobbar de så fint på rad så...


Även uterummet blev gjutet


Och här är det klart!


Lite förändring har skett från i morse till nu.
Nu ska jag ringa och beställa fönster.
Kram Liza

Det tar sig!

I en kommentar till Lizas förra inlägg raljerade jag över att jag kan jobba medans huset växer fram. Tji fick jag! Efter att ha gjort klart veckans tidning så kom jag hem vid kl 18, och blev genast ombedd att byta om för att hjälpa till. Liza, Roy och Åkerman var då i full gång med grundarbete. Så jag gav mig ut i mörkret och bar armeringsjärn och satte ner "fotar" till armeringen. Och jag klagar faktiskt inte alls, det är skoj att vara med och hjälpa till med det man kan. Liza, som varit ledig från jobbet idag, har jobbat från kl 06:30-20 med grunden, det är arbetspass det! Och nu hälsar hon att hon aldrig ska bli en najerska! Vad det betyder får ni fråga henne.

Nu börjar det i alla fall se riktigt bra ut och man ser konturerna av huset bra. Men jag kan aldrig bestämma mig för om jag tycker huset blir stort eller litet... Det är ungefär varannan dag. Idag tycker jag huset ser ut att bli rätt så stort, speciellt uterummet. Men imorgon kan jag tycka något annat :) Det spelar ju ingen roll ändå, för jag vet att det kommer kännas tillräckligt stort när allt väl är färdigt!

Vår katt kom tillbaka ikväll också efter att ha varit försvunnen i flera dar, så nu är ordningen återställd. Imorgon ska det gjutas! Något som jag tyvärr missar då jag ska jobba... :(


Kram Mattias

Golvrör på plats

Idag har rörmokaren varit ute och lagt ut alla golvvärmerör, och jag och pappa har lagt färdig all isolering. Vi var uppe klockan 6 i morse för att bli färdiga, men det tar tid! Rörmokaren fick ändå stå och vänta på oss lite grann.

Detta är fästena till golvvärmerören som lades ut efter ritning som gjorts speciellt för vårt hus.


Och sen började då rören läggas ut.


360 meter rör hade vi ju sedan innan, men de räckte inte riktigt hela vägen fram. Det fattades ca 10 meter.


Roy bankar hål i stenfoten på det gamla huset för att få in en vattenslang.





Många rör blir det. "Det är rörande" sa min pappa klokt.


Här provtrycks alla rör med luft för att se så att det inte pyser nånstans. Det funkade finfint!


I morgon är det gjutning. Då kommer min bror Jan och hjälper till, och även Åkerman. Nu ska jag gå ut och lägga armering på alla golvvärmerören, så vi får hoppas att de håller ;)

Många kramar Liza

Regn och blåst.

Vädergudarna är verkligen inte på vår sida! I morse när pappa kom hit hade ena sidan med grundelement blåst omkull... och vi som precis var klara med de! Men det var bara att bryta ihop och komma igen...

Idag har vi i alla fall fått isolerat grunden nästan klart. Vi har även gjort färdigt avloppsrören till vår nya toalett och golvbrunnarna till tvättstugan. Det har regnat så att det har stått som spö i backen, så vi var dyngsura. Pappa hade redan bytt kläder en gång innan jag kom hem från jobbet, och han fick byta en gång till efter middagen.

Men så här ser det iaf ut just nu på Villa Backlund



I morgon kommer rörmokaren och lägger ut golvvärmerören.
Godnatt!
Kram Liza och Mattias

Mätt å mätt å mätt, men ändå stämmer det inte

Godkväll!

Varför tror man alltid att man ska hinna med mycket mer på en dag än vad man egentligen hinner? Vi hade höga förhoppningar om att kunna bli klara med grunden idag, men icke sa nicke. I och för sig är det ingen jättepanik heller men. Vi har måndag på oss också, och tisdag förmiddag. Sedan på tisdag kommer Stenberg (rörmokaren) ut, och på onsdag blir det gjutning i stora lass.

Det har ju varit lite kallt de senaste dagarna, och det har satt lite käppar i hjulet för vårt arbete. Pappa har i stället fått vara ute och sanda, och inte kunnat göra något med grunden. Men igår var vi ute en sväng och slängde bort all isolering som vi brett ut som skydd mot frosten. Lite frost hade gått igenom ändå, så lite tjäle ligger det nog fortfarande i grunden, men det skulle nog inte vara någon fara.
Sedan började vi att mäta ut grunden ordentligt, ända ut till uterummet. Å vi mätte å mätte... å mätte å mätte... Men vi fick aldrig någon riktig ordning på det så vi gav upp.
Pappa och mamma skulle ha gäster, och vi åkte på bio i GBG. Vi såg Yesman, se den! Den var jätterolig!

Så idag började vi då med att mäta igen, å mäta, å mäta... å mäta! Men vi fick det inte att stämma.
Vi började lägga ut grundelementen från ett annat håll för att ha fler riktpunkter på vägen bort till yttre vinkeln, och DÅ kom vi på det. Måtten på ritningen stämmer helt enkelt inte! Grunden på det gamla huset är 12 meter precis, men ritningen ville ha den till 12 m och 20 cm.
Vi försökte få tag i byggaren (Åkerman) för att se så att stommen inte var beställd, men inget svar. Efter en halvtimma ungefär kommer det en bil som vi inte kände igen, och vem var det tror ni? Åkerman! Då fick vi börja diagonalmäta hela grunden och fick till slut i ordning på alla mått hit och dit.

Så nu är det klart! Grundelementen är på plats på rätt höjd och i rätt mått, och de är fastsatta i varandra.

Åkerman på besök


Vi måttar höjden på grundelementen med laser


Pappa kollar så att de sitter rakt mot grunden.


Vi skär ut de sista bitarna grundelement...


...och måttar in dem.


Om ni undrar vad Mattias gjorde, så var han inne och lagade supergoda pannkakor till mig och pappa! Det lär han få göra om.
Många kramar Liza och Mattias

Vi har stött på patrull!

Idag är ingen bra dag för vårt husbygge! Igår kväll började det snöa lite lätt här, och i natt frös det på ordentligt, så all isolering är snötäckt OCH fryst. Med andra ord är det väldigt svårarbetat.

Men det har kanske haft sin fördel, för då passade alla inblandade på att komma ut och hälsa på. Så pappa har haft besök av elektrikern, av rörläggaren och av byggaren idag, och fått massa information och kött på benen. Så nu börjar det kännas som att vi är lite på banan med en del frågetecken vi haft. Som t.ex. var elcentral ska in, och angående jordvärmepump osv.

Pappa försökte skotta av lite snö, med det hjälpte föga.


Så han gav upp...



Tack för alla inlägg om vad vi skulle välja för badrum, men nu har vi nog bestämt oss. Vi undanhöll er en bild, eller rättare sagt så hade jag redan strukit den, men Mattias är helt förälskad så troligtvis blir det den här...

Hör ni trumvirveln?

HAFA KIOTO

En exakt likadan som denna fast med två blandare.

Varför vi ändrade oss? Jo, vi bestämde oss för att även göra om badrummet nere, vilket vi egentligen är tvungna till för kommunens skull. Den måste nämligen vara handikappsanpassad, i fall det skulle hända någon av oss något. Och idag är den ju pytteliten, så då bygger vi ut den lite, och kan då sätta en av våra två alternativ här nere.
Och det blir...

Trumvirvel igen...

HAFA MIZU

Jag älskar den, fatta vad snyggt att ha en blomma eller ett ljus där handdukarna ligger, gärna i rosa ;)

Detta var allt från mig just nu.
Frys inte ihjäl er därute...
Kram Liza

Beslutsångest...

Vi har lite problem... Vi står och väljer mellan två badrumsmöbler, men kan inte bestämma oss för vilken vi ska ta. Säg gärna vad ni tycker!

Hafa Quant, i så fall två stycken intill varandra. OBS! Blommorna i spegeln är bara en illusion...



Hafa Mizu, en eller möjligen två sådana intill varandra.



Vad tycker ni?


kram Liza och Mattias


Arbete i -15 grader

Idag har vi huttrat och frusit i 15 minusgrader... nästan! Jag kanske överdriver lite, men under -7,8 såg jag aldrig termometern, och riktigt, riktigt bitande kallt var det. I slutet gick jag med två jackor på mig och tre tröjor under.

Vi har varit rädda att grunden ska frysa, därför har vi fått täcka den med 10 cm friggolit efter varje arbetspass.

Kolla in husets frusna brädforing.


Trots allt slit höll sig inte frosten riktigt borta ändå, upptäckte vi framåt kvällen.  
:( Jag har iofs inte fattat varför det inte får vara fruset men...


Vi har idag börjat lägga ut grundelementen som visar formen på utbyggnaden. Det är jättekul att se det växa fram, men det är precision och tålamod som krävs. Man måste ha exakt rätt höjd på grunden, och elementen måste givetvis ligga helt rakt.



I morgon eller på onsdag läggs det klart, och på onsdag kommer även rörläggaren ut. :D

Nu ska vi äta lite scones och ta det lugnt framför tv:n under varma filtar. Vi har ju inte så varmt inne heller då vår värmefläkt har pajat. Brr...

Ha det bra! Kramar Liza

Bygg inte hus på grus...

Mörket börjar nu falla härute, men Liza och Roy sliter på. Jag har däremot smitit in för att koka kaffe och förstås blogga lite...

Dagens arbete inleddes vid 11-tiden (efter en välbehövlig sovmorgon), och dagen kan väl summeras med att vi byggt hus på grus... Två lastbilsleveranser med makadamm kom på morgonen, sedan har Roy grävt och kört grus hela dagen. Liza och jag har skyfflat makadamm med spade och sett till så att det blir jämnt och fint. Nu börjar man faktiskt se konturerna av det som ska bli huset rätt så bra! T.ex. uterummet (eller pensionärskuvösen som vår arkitekt kallar det) börjar man nu se ganska tydligt. På måndag ska så betongelementen på plats, sedan är det dags snart att gjuta...

Jag har också roat mig med att med lätt träningsvärk (vi spelade laserdome igår) krypa 12 meter enkel väg under det befintliga huset för att fylla igen en grop över avloppsrör. Det var ganska lortigt under huset....

Här ser ni lite bilder från dagens arbete.


Här kommer det första lasset av två med makadamm...


Roy ser till att makadammet hamnar på rätt plats.



Många lass med grus blir det för att fylla för grunden.



Här ska pensionärskuvösen stå om några månader...



Liza har jobbat på bra idag!




/ Mattias


Grunden fylls

Hej på er i kylan!

Nu har all isolering vi ska ha i grunden kommit och ligger här ute på åkern nedanför. Roy har gjort färdigt avloppet, och dragit upp rör där vi ska ha vatten och det nya avloppet.





Idag håller han på att fylla upp grunden med grus för fulla muggar, och plattar till det riktigt ordentligt.
Han har lite problem med att det är alldeles fruset ute, maskinerna fryser och gruset fryser och... Men det är ju iaf otroligt fint ute, det kan man ju inte säga något annat om. Ser nästan ut som att det ligger ett tunt lager snö nere på åkern.



Jag och Mattias var nere på Ikea i tisdags och kollade på och planerade lite kök. Vi väntar ju även på en ritning från Electrolux Home som vi ska kika på den 14 januari. Vi sprang även igenom Bauhaus och kollade upp lite badrumsgrejer. Det kan hända att vi rent av beställer badrummet snart, för det är nämligen 20% rabatt på Hafas badrumsmöbler på bygghemma.se.
Köksbordet som jag skrev om i ett tidigare inlägg blev köpt, och vi behövde inte hämta det förrän i maj, inte betala det heller, det var ju kanon!

Det var allt från frusna oss idag! Kram Liza

RSS 2.0