Semestertider

Lagom till semestern gjorde vi ett jätteryck förra veckan för att få klart så mycket som möjligt. Efter ett par sena kvällar (bl.a. till 03:00) så fick vi städat undan, uppsatt lite saker, och fixat i ordning! Nu är köket inkopplat (äntligen!), vi har ett matbord, och nedervåningen är också klar. Det som återstår är ett rum nere, halva tvättstugan, biblioteket och uterummet, samt en del på utsidan.

Här kommer de utlovade bilderna från hur det ser ut numera!

Mamma är på besök och passar på att hjälpa till med städningen utvändigt.


Så här ser det ut i den gamla delen nuförtiden!


Toaletten uppe är helt färdig...


...förutom att tvättstället ska bytas till ett med två likadana blandare.


En klocka modell större har vi satt på sovrumsväggen. En till liknande ska vi sätta nere.


En liten fotovägg med egna bilder på övervåningen.


Så här ser det ut om man tittar uppåt från finentrén.


Trappan blev riktigt fin. Bara handledare saknas nu.


Toaletten nere. Här återstår en del arbeten, men det närmar sig.


Finentrén, även här med egna foton.


Groventrén. Lite möblering kvar bara...


KÖKET! Lite kakling återstår liksom ett till väggskåp, men annars är det mesta på plats.



På lördag åker vi på en mycket välbehövd semester till USA... men vi utlovar fler bilder när vi är hemma igen i augusti!


/ Mattias

Det går inte alltid som man tänkt sig...

Nu har det gått alldeles för lång tid sedan vi uppdaterade senast... sorry. Men det är lite fullt upp. Vi har inte heller fått telekabeln indragen ännu, så därav att ni inte får några färska bilder i denna blogg. Men vi får återkomma med det!

Saker och ting går inte heller alltid så som man tänkt sig. I förra veckan var vår rörmokare ute och drog lite rör. På fredagen lovade han att komma och dra färdigt allting, så att vi fick vatten i köket. Roy stannade hemma från jobbet för att kunna hjälpa rörmokaren, men han dök aldrig upp. Sedan dess har vi ringt 20-30 gånger på alla nummer vi har till rörisen, men han behagar inte att svara. Riktigt dåligt!! Så nu står vi där utan vatten i köket fortfarande. Och att hitta en ny rörmokare på kort varsel i semestertider visade sig vara i princip omöjligt. Så nu har Roy fått en massa merarbete genom att han får extraknäcka som rörläggare också...

Två köksluckor och ett bestickset har vi också fått returnera hittills från vårt helt nya kök. Så tråkigt... Och igår när vi skulle sätta upp vårt efterlängtade köksbord så upptäckte vi en liten detalj – Mio möbler har glömt att skicka med bordsbenen!!!! Det är inte utan att man blir lite trött... hur kan man sälja ett bord utan ben???

Så, nu har jag klagat färdigt. Det går faktiskt framåt också. Köket är helt uppsatt (i princip) så vi väntar på vattnet nu då. Och Roy ska troligen kakla i köket ikväll. Gästtoaletten nere börjar bli färdig, golvet i nya delen nere är snart färdiglagt, hallen är kaklad och snickaren slutför trappan mellan de två etagen i bottenplan. Så det börjar arta sig på insidan, även om allt tar mycket längre tid än vad man tror.

Den som är frivillig att komma ut och snickra lite på utsidan kan ju räcka upp en hand! ;)

En sak har vi i alla fall att trösta oss med mitt i allt...om tre dagar har vi semester!! En mycket välbehövlig sådan...



/ Mattias




RSS 2.0