Nu är det bara resten kvar...

Trodde ni att huset skulle vara klart i juni? Det trodde vi också. Men saker och ting drar ut på tiden ibland, och nu är målet att vara färdiga invändigt till 20 juli då mina föräldrar kommer på besök. Vi får väl se hur det går...

Hur som helst så börjar det faktiskt arta sig. Golvet i den gamla delen är i princip helt klart, och dessutom är stora delar av köket uppsatt tack vare Ove och Roy. Det blir jättesnyggt! Och framförallt helt fantastiskt skönt med ett riktigt kök, det gamla vi hade var alldeles på tok för litet. Nu får vi i alla fall en del avställningsytor, och en så simpel sak som en DISKMASKIN!

Trappan är också uppe, och räcket runt den och den öppna ytan. Övervåningen är helt färdig, så när som på ett par smygar runt ett fönster. Nedtill börjar det också röra på sig, och nu i eftermiddag kommer byggarna igen för att sätta det sista innertaket och de sista gipsskivorna. 

Gott folk – det närmar sig!!



En något mörk bild av hur övervåningen ser ut (ska se till att ta bättre...) Observera att mattorna bara ligger där tillfälligt för att skydda golvet...

Köket som det ser ut just nu! Kakel och vitvaror återstår, dock...

Så här blir trappan (som ni ser är stora delar övertäckt av papp, eftersom vi spacklar väggen intill)

Ytterdörrarna är på plats! På varsin sida om huset sitter en sådan dörr från Dooria.




Sola lugnt!

/ Mattias

Oväntat besök

Idag hade jag blivit lovad en ganska lugn dag då jag skulle få sova ut å rå om mig själv lite på morgonen, men tji fick jag. Vaknade tjugo över sju av att mattias svarade nån att det fixar Liza. Då hade byggarna gjort oväntat besök (hade tyvärr ingen gevalia hemma) och sen har det rullat på. Elektriker, Kaklare, telegubbar... å dagen är ju fortfarande bara barnet. Så blev det med min lugna dag! Ha det gott därute, å ha lite överseende med min halvsexiga mobilblogg! Kram Liza

Bildbevis

Det har i denna bloggs kommentarfunktion förekommit en hel del kritik riktat mot en tredjedel av Villa Backlunds befolkning (dvs mig). Kritikerna menar att denna tredjedel (jag) ej verkar arbeta speciellt mycket med husbygget, då t.ex. byxorna är misstänkt rena. Därför har vi satt ihop ett presentationsmaterial som förhoppningsvis ska få slut på kritiken.


Jag spacklar...

...sätter tak...

...river golv...

...drar el...

...sågar golvlister...

...lägger golv...

...och borrar! Frågor på det?


I nästa blogg utlovas bilder från kökssättningen samt övervåningen som nu faktiskt är färdig! Kanske även någon smygtitt på trappan... så kolla tillbaka snart igen!



/ Bygg-Matte 




Livet utan kök

Hela vårt gamla hus är fortfarande urblåst, men byggarna har i alla fall fått ut alla golvskivor för golvvärme, fått upp tak och bytt alla fönster. Det ser ut att bli väldigt fint! Trappan har också kommit, och den ska vi förhoppningsvis få upp de närmaste dagarna. 
Köket däremot planerar vi för att sätta in i midsommarhelgen. Då har vi varit utan kök i lagom långa en månad... Men vi väljer att göra klart så mycket vi kan av resten av huset först, t.ex. få upp trappan och få klart hela övervåningen. Så vi sliter på med att måla, spackla, och greja! Det finns en del att göra...

Räcke har vi också beställt, från två olika leverantörer. Så räcke till trappan, öppningen på övervåningen och balkongen bör vi få innan midsommar.

Såhär ser den gamla delen ut just nu! Längst bort ska köket komma upp. Visst ser det lite annorlunda ut mot innan?

Blick mot andra hållet. Vid de stora fönstren blir det soffa och tv.

Det lilla biblioteket i gamla huset har fräschats upp!


Hål i väggen... Här blir det tittgluggar från soffgruppen vid de stora fönstren, mot finentrén.




/ Mattias


RSS 2.0