Fönster på glid

Efter en spännande vecka på Villa Backlund kulminerade allt igår med en stor målardag. Med eminent hjälp av Mia och David fick vi målat hela baksidan plus halva gaveln på ena sidan samtidigt som Roy spikade upp mer foder på väggarna. Riktigt spännande att se en hel vägg målad i rätt färg, och det verkar bli riktigt bra!

Dagens mest spännande uppdrag var annars att lyfta upp åtta fönster, inklusive vårt största på 2,1x2,1, till balkongen. Fönstren är för tunga för att bäras upp till andravåningen där samtliga ska placeras... Men med hjälp av Roys Åkerman-grävare så lyckades vi till slut få upp alla fönster i helt skick...pust! Så nu är alla fönster på plats, även om inte riktigt alla är uppsatta ännu.

Idag har vi även passat på att mäta ut våra rum, för att kunna beställa rätt mängd av golv och kakel. Vi har även konstaterat att vi nog får flytta den ena väggen vid toaletten uppe en liten aning, på bekostnad av det lilla sovrummet däruppe. Men vi tror inte att sovrummet ska bli för litet trots denna lilla ändring (det handlar om cirka 60 centimeter bara).

Stort tack till Mia och David för utmärkt målarhjälp igår!
Nu ser vi fram emot en ny, spännande byggvecka på Villa Backlund!

Mia...


...och David visade sig vara riktiga hejare på att måla!


Och till slut var hela baksidan målad en första gång.


Roys Åkerman-grävare fick vi använda för att lyfta upp fönster till balkongen...


...och det var riktigt nervöst ett tag då glas för 30 000 svajade runt tre meter uppe i luften...


...men efter några försök blev det en lyckad landning på balkongen! Nu får byggarna sätta upp dessa fönster i veckan...




Det var allt för nu!

/ Mattias

Kommentarer
Postat av: Ove

Det ser bra ut att ni kommit så långt,hade gärna hjälpt till men vill gärna bli färdig med toa renoveringen också. Ha det gott Bosse Parnevik hälsar

2009-03-22 @ 20:08:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0