Folkstorm



Japp, som ni ser så har det varit full fart hos Villa Backlund idag. Som mest var vi 10 pers samtidigt, totalt 15 personer under dagen. Folktätt!

Det  har hänt en hel del idag som förändrat utseendet på villan radikalt. Dels har vi haft två takläggare ute som lagt taket. Jans kompis Per och en kollega till honom. Vi har valt papp som takbeklädnad, en Pansargrå sådan. Ser riktigt snyggt ut!

Här hjälper Jan till att lyfta upp all takpapp.


Och på andra sidan fick vi ta hjälp av Åkermannen.


Takläggarna började med att rulla ut alla längder...


...sen brände de fast kanterna och plattade till dem.




Vi har även börjat spika panel på bakre långsidan. Till det hade vi Oves kompis Gabriel till hjälp, Ove var även här en bra stund, och så Roy då. Spikningen inleddes med lite planering och diskussioner om hur det hela skulle gå tillväga. Väggen ska nämligen ha en "midja" eftersom vi inte kan ha hellånga bräder från grund till tak. Så det krävdes verkligen lite tankeverksamhet för att få till det hela. Men det var ovärderligt att ha Gabriel till hjälp som arbetat som snickare, och har koll på det hela.

Ove poserar framför kameran, medan Gabriel funderar. Per står en våning upp och lägger tak.


Gabriel i mätartagen.


Veteranlastbilen kom till användning även idag!


Fullastad med foderbrädor.


Hela den övre väggen hann vi faktiskt klart. Här är en bild under processen på de redan grundmålade planken. Färgen kommer sedan vara mörkgrå som idag!


Fika och kaffe bjöds det på hela dagen. Vid elva fick vi semla hos Jan, vid två hade mamma lagat mat, och även en eftermiddagskopp hanns med.

Efter maten gjordes det även ett röj inomhus av Städgumman Lena, vilket VERKLIGEN behövdes som synes.


Vi vill tacka alla som varit här och jobbat idag på ett eller annat sätt, för ovärderlig hjälp! Gabriel, Per och kompanjon, Ove, Jan, Roy, Lena, Alice och Thyra.


/ Liza och Mattias

Kommentarer
Postat av: elle

Nu händer det grejer här! Vad roligt för er! Ska ni till Mia på lördag? Tack för ditt fina sms Liza! Kram på er båda!

2009-03-11 @ 20:00:30
URL: http://princesselle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0