Tillbaka där det startade

Okej, rubriken ljuger kanske lite, för det var inte här som den första tanken på ett nytt hus föddes. Men däremot har Husknuten i Göteborg varit en stor hjälp på vägen i allt planerande. Området har (för er som inte vet det) ett 20-tal visningshus (eller är det ännu fler?) från ett antal olika hustillverkare. Således ett ypperligt ställe att gå runt och samla ihop idéer på!

Redan vid vårt första besök på Husknuten blev både jag och Liza förälskade i Myresjöhus "Kornett", ett fantastiskt fint hus. Vid andra besöket blev vi ännu mer förälskade i det, men bestämde oss för att "sno" några detaljer från huset till vårt eget projekt. Faktum är att vår arkitekt faktiskt föreslog att vi skulle köpa ett Kornett direkt, eftersom det enda vi pratade om var det huset! :-) Kornett är ett jättefint hus, men det finns också saker som vi inte var helt nöjda med...alltså är det lättast att sno det bästa och bygga ett eget ;-)
http://www.myresjohus.se/Vara-hus/15-planshus/Villa-Kornett.aspx kika gärna in och titta lite på vårt "första" drömhus.

När vi sedan i höstas gick i valet och kvalet mellan att bygga eller inte bygga eget hus, så åkte vi till Husknuten igen för att insupa inspiration. Och det var nog den dagen som vi verkligen bestämde oss för att bygga ut vårt befintliga hus, istället för att flytta. Vi gick runt i husen och samlade ihop en hel drös idéer som vi sedan hade med när vi gav instruktioner till arkitekten om hur vi ville att vårt hus skulle se ut.

Idag var vi tillbaka på Husknuten igen, men denna gång för att tjuvkika lite på golv och vägg. Vi måste snart bestämma vilka golv vi ska ha i huset nämligen, och det är inte det lättaste... Dagens besök gav väl kanske inte så jättemycket då alla hus hade nästintill samma golv, men det är ändå aldrig roligt att gå och titta i de olika husen.

Vi hann även med besök på Kakeldax, Silvan, K-Rauta, Nordsjö Idé och Design samt Ikea, men så mycket klokare blev vi inte av det heller... Men vi jagar vidare! Vi har lite golvkataloger hemma som börjar bli nötta i kanterna av allt tittande i de. Men det är så himla svårt att veta vad man ska välja för golvleverantör. De har ju ändå hyfsat lika golv sig emellan, men olika kvaliteter har jag förstått. Mamma tycker absolut INTE att vi ska välja Tarkett, för det är tydligen väldigt kallt, men vi har ju golvvärme, så det borde inte vara några problem. För det är väl egentligen Tarkett det lutar åt. Vi får åka till Perssons i morgon och kolla så att vi får lite svar på våra frågor...

Vi har i alla fall tänkt ett ljust vitlaserat trägolv i alla öppna delar, typ asp eller lönn. Vi kan nämligen inte ha några laminatgolv om vi inte ska köpa en jättedyr spårad spånskiva att lägga golvvärmen i. På betongplattan är det inga problem, men i resten av huset får vi hålla oss till trägolv.

Vet ni något som är värt att veta om golv får ni gärna skicka en liten käck kommentar...!

Kram Liza och Mattias

Kommentarer
Postat av: Ove

Såg i vi i villa på Granab.se tror jag det var, men det är väll inget system för er, men kanske någon ide.

2009-02-01 @ 21:18:23
Postat av: Johan

Riktiga golvvärmerör är nog bättre ;) Men jag är ju partisk...

2009-02-01 @ 21:30:47
Postat av: Jessika

Mycke att tänka på vid husbygge. Tyvärr har ja inga bra tips!

2009-02-01 @ 22:31:45
URL: http://www.metrobloggen.se/jezzzzzika

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0