Hål i taket och tidningsartikel

Stomresningen fortsätter för fulla muggar i ett snöigt Lunneberg, och igår när vi kom hem hade byggarna till och med gjort hål i taket i vårat vardagsrum. Ser inte så jätteskoj ut just nu, men det är ju trots allt bara tillfälligt.
Stommen börjar komma upp bra nu, och idag var första dagen när de började bygga på andra våningen! Så nu börjar man se hur högt detta spektakel kommer att bli. Jag var upp på en stege efter jobbet och tjuvkikade på andra våningen, och man ser nu hur takets lutning kommer bli. Men det var för mörkt för bra bilder, så det får bli en cliffhanger till nästa gång!

Idag har vi fixat alla sista papper med banken också, så nu kan vi börja betala våra allt högre räkningsbuntar. Det är inte direkt gratis att bygga...!!

Idag blir vårat hus dessutom "kändis", då Alingsås Kuriren har en sida med bilder från bygget. Tanken är man ska kunna följa bygget, så nu visas de första bilderna från bygget och resterande del visas framåt vårkanten. Jag har ju en viss koppling till Alingsås Kuriren, och det är naturligtvis därför detta reportage kom med, men det är faktiskt inte min idé utan min chefs. Vi har funderat ett tag på att följa ett husbygge, och detta var ju det enklaste sättet. På sidan 22 i veckan Kuriren finns reportaget.
För dig som inte får denna eminenta tidning i brevlådan, så kan du läsa den på www.alingsaskuriren.se


Det ser inte sådär jätteinbjudande ut hos oss just nu, sedan de tog hål i taket!


Första våningens takbjälkar börjar komma på plats!


Och idag har bjälkarna till andra våningen också börjat komma upp. Högt blir det!


Här är högsta punkten på huset.


Nya bjälkar har satts upp där vi rev ner ytterfodret. Vid fönstren (där det saknas bjälkar) blir öppningen mellan gamla och nya huset.


Byggarna är inte så glada över snön, men det är denna lilla tjej!






/ Mattias


Kommentarer
Postat av: maria

Aha.. Ni har ju snö ni oxå.. :) Fast här är det mer! Idag skulle jag och syrran gena över älven (voxnan) på vår promenad. Det hela slutade med att vi sjönk ner med snö till låren och sedan fick krypa i snön. Lovley! :D

Du bygger hus i fel del av landet Mattias!!

2009-02-11 @ 21:46:19
URL: http://amria.blogg.se/
Postat av: Mattias

Haha, ja kanske det, men å andra sidan bor vi ju närmare ekvatorn ;-)

Jag ska i alla fall inte klaga denna vinter, för vi har haft en del snö och några minusgrader... det ska jämföras med förra vintern då det regnade konstant varje dag från december till februari...

2009-02-12 @ 09:15:56
Postat av: Jessika

Ska jag behöva bygga ett hus för att komma med i tidningen alltså?? Finns de ingen enklare utväg?? Vill inte Kuriren ha en följetong om vad jag gör på jobbet eller något sånt?? ;-) Hahahaha!!

2009-02-12 @ 12:29:52
URL: http://www.metrobloggen.se/jezzzzzika
Postat av: Ove

Det såg bra ut i tidningen i dag, men det var ju inte med någonting om ställningsbyggarna.

2009-02-12 @ 20:50:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0